Projeli.

30.3.2015 * Přijeli, viděli a odjeli.

Přijeli, přesto, že Vyvadilovy gardy doufaly, že je zastaví. Nakonec se ukázalo, že velitele Vyvadila stačí porazit i humorem.

Viděli, přestože se mnozí našinci obávali, že po nadšených ovacích v Pobaltí a v Polsku se u nás může stát něco opačného. Nestalo. Nadšené vítání, povídání i družení. I na tu slivovici došlo. Ti, co demonstrovali proti, postávali ve skupinkách a bylo jich zoufale málo. Opírali se o transparenty centrálně distribuované soudruhem Grebeníčkem a jejich obličeje vyzařovaly nenávist. Přesně tihle lidé měli před lety tu moc, vyhodit vás z práce, zamítnout vašemu dítěti přijetí na školu nebo vám zakázat cestu do zahraničí.

Postávali u pangejtů a ukázalo se, že jich není mnoho. Být někde fyzicky a skutečně je něco jiného než mít několik virtuálních účtů na internetu a zaplavovat ho jedy z AENews. Opravdu se potvrdilo, že na síti fungují hlavně kremelští profíci a pak pár rudodůchodců, které někdo naučil celé dny pracovat s myší.

Je dobré vědět, že 82% českého obyvatelstva má strach z Ruska a že stejný počtu Čechů průjezd konvoje vítal, nebo jim aspoň nevadí. A že si hodně lidí přitom uvědomilo, že jsme členy NATO, a co to vlastně znamená.

Projeli.  Je příjemné vědět, že je máme kousek za hranicí a že se nebezpečí z východu nemusíme tolik bát.

P.S. Taky bylo dobré, že jsme zjistili kdo je kdo. A kdo se nám jen vecpal na Facebook pod hlavičkou Přítel.