Kdo za tím může být?

17.6.2013 * Kauza hýbe Českem i zahraničím. Kdo zatím je, se asi nikdy nedozvíme. Tak jen nabízím seznam pravděpodobných i zcela nepravděpodobných možností, které mě napadly.

  1. Kmotři nejen z ODS. Začala jim hořet půda pod nohama (přetínání klientelistických vazeb, rušení základních organizací ODS v Praze, ústecký Novák a Kusnierz ve vazbě). Domluvili akci přes ÚOOZ a odjeli na rivieru.
  2. Mají se rušit Vrchní státní zastupitelství. Vrchní státní zastupitelství v Olomouci nám předvedlo, jak je důležité a potřebné.
  3. ČSSD. Lačná po moci, přestože jí už za rok zřejmě spadne do klína. Ale kdo by rok čekal, když se toho za rok dá tolik nakrást. Ve svém stylu ČSSD provedla puč, ale naprosto neměla jasno v tom, co by mělo přijít dál.
  4. Miloš Zeman. Už spěchá na levicovou vládu, která mu bude jíst z ruky. Jen jestli to s těma blbečkama půjde.
  5. Ještě jednou Miloš Zeman. Co takhle premiérem Václav Klaus? Chlapci by si velice porozuměli, byla by to taková elegantnější opoziční smlouva č. 2.
  6. Václav Klaus. Motiv stejný jako v bodě 4.
  7. Kalousek. Po likvidaci ODS by byla TOP dominantní silou na pravici. Možnosti jsou pak dvě: a. TOP bude v opozici čekat, až se levice totálně znemožní, b. uzavře vládní koalici s ČSSD, případně s KSČM.
  8. Vít Bárta. Není moc jasné, co by mu to přineslo, ale on tyto věci umí.
  9. Vladimír Putin. Ta dostavba Temelína se musí podařit, v Česku už je většina důležitých pro ruský směr, zbývá vyměnit vládu. Vladimír si ale musí dát pozor, aby jeho milenka nenechala tajnými službami sledovat jeho manželku.
  10.  Papež František. Tato vláda už zařídila církevní restituce, tak může jít. Příští vláda by měla být víc orientovaná na Boha a na Vatikán.
  11.  Paní Nečasová. Když může premiérova sekretářka úkolovat vojenskou rozvědku, proč by nemohla jeho žena úkolovat ÚOOZ.