V KOVIDÁRIU (11)

PES – OSA – EET – PENAM – Ozbrojený jelen!

Dvakrát ze svěřenských. EU neproplatí stomilionovou dotaci na toustovou linku pro Penam, součást Agrofertu. Stát ji ale už proplatil, tak se čeští daňoví poplatníci prohnou. * Do Bečvy opět unikla neznámá látka.

Zpráva z tisku: „Prymula se vymezil proti Blatnému. Nelíbí se mu tabulka PES a zpochybňuje vládní nařízení“. Perou se mezi sebou imunologové i ministři. Tak si vyberte někoho z nich, komu budete věřit. Protože důvěra ve vládu je důležitá pro to, abychom se z toho vyhrabali.

Ochranný svaz autorský (OSA), který vybírá od restaurací autorské poplatky, oznámil, že i během druhé vlny pandemie nebude od uzavřených provozoven tyto poplatky vyžadovat. To je opravdu velkorysé.

Ze zavřených restaurací stále proudí údaje do centra EET, i když je systém dočasně (a možná úplně) zastaven. Trochu to připomíná zcela prázdný rychlík mezi dvěma městy, kde nikdo nebydlí. Taky by vás zajímalo, co teď dělají úředníci, kteří byli pro zpracování EET před časem státem přijati?

Hromadné propouštění v září a říjnu oznámilo 41 zaměstnavatelů. O místo přijde 3100 zaměstnanců. Zhruba 40 procent rušených míst se nachází v Moravskoslezském kraji. Vyplývá to z údajů generálního ředitelství Úřadu práce ČR. Ano, bude líp.

Lov na Šumavě. Vyplašený jelen těsně minul střelce, nabral jeho kulovnici na parohy a zmizel. Myslivci z oblasti kolem Lipna se teď bojí do lesa, když je tam ozbrojený jelen.