V kovidáriu (4)

Letos je všechno nějak jinak. Teď v listopadu jsme našli na zahradě za altánem pět krásných bedel. V normálních letech tam rostou hříbky. V září. Doufáme, že houby nám tam porostou pořád, ať už za Trumpa nebo za Bidena.
V roce 2021 budeme mít elektronické dálniční známky. Už nebudeme stát fronty na poště, nepřetrhneme známku při nalepování do předepsaného kouta čelního skla a kromě lednového mrazu nám už nebudou za nehty zůstávat zbytky té loňské. Dva roky by změna možná ještě počkala, zřejmě to urychlil Covid jako řadu dalších elektronických vymožeností. Na Slovensku už to funguje několik let.
Lidé se podivují, že jsou zavřené školy i malé krámky a kadeřnictví, ale vláda povolila ligový fotbal. Netuší hlupáčci, že budeme nejdřív otevírat ty aktivity, kde se točí velké prachy. Uvidíme, jestli další krok bude povolení koncertu Michala Davida nebo vystoupení Alexandrovců s Helenou Vondráčkovou.
Nejvyšší státní zastupitelství nám opatrně sděluje, že vyšetřování kauzy Čapí hnízdo potrvá minimálně do prosince. Může se ale protáhnout až do příštího roku. Nedivte se, čápi jsou teď někde v Africe.
Daňoví poplatníci zřejmě zchudnou o dalších padesát milionů. Vláda se totiž rozhodla, že bude bojovat s Covidem pomocí inzerátů, spotů, billboardů a vůbec placené reklamy ve všech mediích. Prostě otevřete noviny a ti virové budou zděšeně pelášit pryč. Těším se na tu kreativitu, když nás xkrát za den budou inzeráty nabádat k mytí rukou a k nošení roušek. Zlí jazykové tvrdí, že vláda takto obdarovává media, aby ta na ni byla v příštím roce hodná. Budou totiž parlamentní volby.