PÁTEK RÁNO

Věděli jste,
že nakažený člověk s respirátorem vydechuje viry do prostoru
že nošením roušek se zvyšuje počet onemocnění horních dýchacích cest
že doma šité látkové roušky zřejmě prostupu viru nezabraňují
že z oněch 208 mrtvých je zřejmě poměrně malé procento způsobeno přímo koronavirem, kdežto u dalších je to smrtelná nemoc ve spojení s koronavirem nebo jen smrtelná nemoc v těle, kde byl koronavirus zároveň zjištěn?

Pražský Městský soud zrušil ve čtvrtek opatření ministerstva zdravotnictví týkající se omezení volného pohybu a maloobchodního prodeje s účinností od 27. dubna. Rozhodnutí je pravomocné. * Přijměme promyšlená řešení místo chaotických a protichůdných opatření, vyzvalo vládu 11 lékařů z Univerzity Karlovy.  Zdůrazňují, že plošná opatření nepovedou k vymýcení nemoci covid-19. * Už je to tady! Vláda připraví seznam ohrožených firem, které by stát mohl převzetím zachránit. Stát do nich vloží peníze a za nějaký čas je za pakatel prodá Agrofertu.

Svět čelí nebezpečí rozsáhlého hladomoru biblických rozměrů, řekl ředitel Světového potravinového programu (WFP) David Beasley. Ohroženo je hladem 256 milionů lidí, k čemuž přispěla koronavirová pandemie, jak plyne z úterní zprávy vypracované OSN a dalšími organizace. *  Rusové skupují sůl. Ministerstvo zdravotnictví jim doporučilo jako prevenci proti covid-19 výplach nosu roztokem soli.

Slogan týdne: Ještě větší Vojtěch, než jsme čekali!