PÁTEK RÁNO

5467/112

Hezky jsme si to rozdělili: křesťani mají Velikonoce, Židé Pesach a ateisté karanténu. Co vím, tak za dva tisíce let existence křesťanství se Vzkříšení ještě nikdy neoznamovalo v telce. Bezpečnostní sbory budou dohlížet, aby neprobíhalo tradiční genderové násilí. Povoleno bude jen tehdy, když budou mít koledníci pomlázky minimálně dva metry dlouhé. Kulturní akce se odkládají na pozdější dobu, celé Velikonoce těžko odložíte. Ale pomlazování by se dalo přesunout na červenec, to budou holky navíc mnohem méně oblečené.

Andrej Babiš vystoupil s velikonočním projevem k národu. Prchal to napsal fakt pěkně. * Dvě pětiny rodinných farem je existenčně ohroženo. Zemědělci se obávají, že dotační podporu jako v minulosti shrábne Agrofert a další velké firmy. * Majitel restaurace v Ostravě požádal o odklad placení DPH. Finanční úřad mu místo toho obstavil byt. Všichni jsou Schillerová. * Česká televize bude o Velikonocích pro věřící diváky přenášet více bohoslužeb. * Literární soutěž Trapsavec odkládá vyhlášení letošních výsledků na slavnostním ohni. * Knihkupectví zůstávají stále zavřená, kompostárny už otevřely. * Ve včera poprvé otevřeném OBI prý probíhala fackovaná o zeminu a rýče. * Poslanecká sněmovna těsnou většinou schválila zákon, že bez roušky vám policisté napaří deset tisíc korun pokuty. Pro lidi, co jsou už měsíc bez příjmu, to bude pikantní trest.

Po jedenácti týdnech končí ve Wu-chanu karanténa. Město opouští desítky tisíc lidí. * Aktivisté v USA prohlašují, že roušky jsou rasově necitlivé. * Stovka obyvatel Abidžanu, největšího města Pobřeží slonoviny, zaútočila na testovací centrum na koronavirus.

Tak krásné svátky všem. Nevíte někdo, kolik lidí u nás zemřelo mezi 1. březnem a dneškem na chřipku?