SOBOTA RÁNO

2279

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová navrhuje k pandemii amnestii. Aspoň bude těch nezaměstnaných víc.

Téměř polovina poskytovatelů sociálních služeb nemá pro pacienty a zaměstnance roušky. Zařízením došla i dezinfekce a zdravotnické rukavice, zjistila Asociace poskytovatelů sociálních služeb. Představuje to zásadní problém pro chod zařízení po celé republice. Je dobré dodat, že z devíti zemřelých bylo osm seniorů většinou ve vysokém věku.

V Libereckém kraji se teď bude vyrábět 100 000 nanoroušek denně. (!) Cena jedné nanoroušky by neměla přesáhnout 10 korun, což je zlomek ceny, za kterou teď naše vláda nakupuje roušky v Číně, ale zase jsou ty naše o dost kvalitnější. Výrobu zatím financuje Liberecký kraj. Uvidíme, jestli je vláda zaplatí, když to není Andrejova zásluha. Vláda dovolila otevření myček aut. Z pravidel není jasné, jestli cesta do myčky patří mezi cesty do práce, na nákup a domů.

Něco málo z Twitteru: Christoph Israng @velvyslanec SRN Paní hejtmanko Jermanová, Středočeský kraj, dementujte prosím své tvrzení, že SRN zadrželo zdravotní materiál pro ČR. 10 dní od Vás marně čekáme informace, abychom tu fámu mohli vyvrátit. V době #COVID19 nešiřme falešná obvinění, ale pomáhejme si.

Po Gretě Thurnbergové obdržel koronavirus Boris Johnson. Očekávejme, že se to brzy převalí i k nám a onemocní všechny celebritky, o kterých se teď zoufale málo píše. Španělsko se propracovalo na druhé místo v počtu zemřelých hned za Itálii. Je to přesně čtrnáct dní potom, co v Madridu proběhla stotisícová demonstrace pod heslem „Sexismus je mnohem horší než koronavir“. Zpráva neuvádí, kolik lidí zemřelo nakaženo sexismem.