Po Brexitu.

Je po Brexitu, podle nátury Britům blahopřejme nebo je politujme. Uvidíme za dva za tři roky, jak se to bude vyvíjet dál. Do konce roku ještě platí přechodné období, ale Skotové už připravují referendum. A jak to bude se sudem prachu na severu Irského ostrova se uvidí. Možná se dočkáme Spojeného království Anglie a Walesu.

Událost týdne načechrala naše sociální sítě. Našla se řada dobráků, kteří by vystoupili z EU okamžitě. Ale nikdo z nich nenapsal, jak by to udělal. A už vůbec nikdo nepsal, jak by se to vyvíjelo dál, jaké by to mělo pokračování a následky. Zakousnou se do jedné jediné myšlenky a neberou v úvahu zbytek světa a všechny ty zájmy a tlaky kolem. Možná o tom ani nepřemýšleli a jen opakují větu, která jim odněkud přistála do sítě. Evropská unie je ďábel a může úplně za vše zlé. Včetně zničených zařepkovaných polí, fabrik, co jsme prodali cizím firmám, nedostatku sněhu i tomu, že ryby neberou. Rytíři pomazaní pomazánkovým máslem vytáhli do boje a šermují klávesnicemi.

Události týdne mají maximálně několikadenní životnost, za několik dní už se budou všichni zase hádat do krve a brojit proti něčemu jinému, co nám šikovní marketéři a media předhodí.

Lepší by bylo bavit se o tom, co všechno se na té současné EU musí změnit, aby normálně fungovala k prospěchu svých členů. Protože pokud se EU nezmění, nakonec se rozpadne a nebude důvod z ní někam vystupovat.

Bude rozumné udělat si především pořádek doma. Protože nemůžeme ten bordel, co tu máme, věčně svádět na Unii.

A vy přátelé, co sníte o tom, že vystoupíme hned a budeme pak jako Švýcarsko. Mýlíte se. Budeme pak jako Albánie.