Kocourkov pod Řípem.

Od prvního ledna nařídilo Ministerstvo zdravotnictví, že lékaři musí předepisovat každý lék na samostatný recept a ruší se možnost psát na jeden papír léky dva, jak to fungovalo desítky let předtím. Lékařům to přidal dost další práce zvláště v případech, kdy pacientům posílají recepty elektronicky. Od prvního března bude opět možné psát dva léky na jeden recept.

Veselo je také kolem parkování v Praze. Papírové kupony v metropoli už neexistují, auta jsou registrována elektronicky a kontrola parkování funguje podle SPZ pomocí projíždějících monitorovacích vozů s kamerami. Radnice Prahy 1, kde se minulý týden vyměnilo vedení, chce papírové kupony na auta znovu vrátit.

Po kritice opozice, že vláda v roce 2018 otevřelo pouhé čtyři kilometry nových dálnic se Ministerstvo dopravy pochlapilo a kilometrů otevřených dálnic v roce 2019 je 34. Z toho část tvoří úsek D1 Přerov – Lipník nad Bečvou v délce 14 km. A z druhé strany od Kroměříže dé jednička už také končí před Přerovem. Zbývající část dálnice – obchvat Přerova – se ale nestaví a kvůli ekologickým aktivistům z Dětí Země ještě dlouho stavět nebude. Dálniční provoz je tedy veden středem města. Kamiony mají sice průjezd městem zakázaný, ale vysvětlujte to zahraničním řidičům, které tam navede navigace. Tak bude Přerov aspoň vydělávat na pokutách.

MF Dnes 23.1.2020: 21:00 Odvolaný ministr dopravy Vladimír Kremlík bude v resortu dál působit jako politický náměstek. Pro MF Dnes to uvedl premiér Andrej Babiš (ANO).
MF Dnes 24.1.2020 5:00 Kremlík náměstkem nebude a ministerstva se nesloučí, řekl Babiš.

Na nic dalšího důležitého z radnice Kocourkova pod Řípem jsme snad nezapomněli.