ÚTERÝ RÁNO

Návrat do škol by mohl být podle ministra školství nejdřív v polovině května. Se zkrácením letních prázdnin se nepočítá. Maturity a případně přijímací zkoušky jsou zatím neznámá. Podle výzkumu agentury Kantar se 39 % respondentů sleduje ze všech zdrojů zprávy České televize. Na druhém místě se ocitly sociální sítě. Skoro to vypadá, že názor kritiků ČT se poněkud míjí s názorem veřejnosti. Obecně se na televizi lidé dívají v těchto dnech o 45 minut déle. Ještě jednou ČT: Nastal dočasný kanál ČT3 pro dříve narozené, když už musí být doma. Zaplní se reprízami, což seniory určitě potěší. Reprízy jsou ostatně všude, koronavirus nové pořady netočí.
Krizový štáb opět změnil čas, kdy jsou obchody vyhrazeny jen důchodcům. Nejdřív 10-12, potom 7-8, nyní 8-10. Snad to staříci nespletou. A štáb ty také rád zrušil slevové akce v obchodech, protože kvůli nim se tam důchodci hloučkují. Svaz obchodu a cestovního ruchu je ovšem ostře proti.  A co šéf krizového štábu profesor plukovník Prymula? Zhlíží se v omezeních svobody občanů, chválí efektivitu nedemokratických režimů. Vedl Kliniku čínské medicíny, která neobstála po odborné stránce. Vyhozen z čela královéhradecké nemocnice kvůli finančním šméčkům. Kandidoval za Zemanovce spjaté s Kremlem a Pekingem. Nemá bezpečnostní prověrku.
Časopis Týden ze stáje Jaromíra Soukupa, zastavuje na čtyři týdny vydávání. Chybí inzerenti. Ti ovšem většinou chybí tam, kde chybí čtenáři.